Nederlanders zijn altijd onderweg, zowel voor hun werk als in hun vrije tijd. De overheid onderzoekt nieuwe technologieën om uitdagingen op het gebied van transport, milieu en veiligheid op te lossen.

De overheid werkt samen met de particuliere sector om zelfrijdende voertuigen te ontwikkelen en de verkeersinformatie voor bestuurders te verbeteren. Dit zal congestie en CO 2 -emissies verminderen en de verkeersveiligheid verbeteren. Gegevens zijn hierbij van cruciaal belang, dus er wordt veel werk verzet om de gegevensoverdracht en gegevenskwaliteit te verbeteren. Nederland wil het voortouw nemen bij nieuwe initiatieven zoals het internet der dingen, slimme steden en connectiviteit

Nederland is een unieke proeftuin voor Smart Mobility-oplossingen. Daarom ondersteunt de overheid hun ontwikkeling op vele manieren, van het aanbieden van testfaciliteiten tot het aanpassen van regels en voorschriften. Het doel is om Smart Mobility op grotere schaal mogelijk te maken. In Nederland werken bedrijven, kennisinstellingen en overheid hieraan samen.

De overheid is een drijvende kracht achter de ontwikkeling van Smart Mobility in Nederland. Het creëert randvoorwaarden en heeft verschillende Smart Mobility-projecten gelanceerd. Vooral tijdens het EU-voorzitterschap in het eerste halfjaar van 2016 heeft voormalig minister van Infrastructuur en Waterbeheer Melanie Schultz van Haegen coöperatieve mobiliteit en geautomatiseerde voertuigen op de Europese agenda gezet.

Artikelen

Topics

Verkeer en vervoer

[ wgr ] Werk, Geld en Recht

[ wgr ] is een uitgave van Independing Media.

[ wgr ] gebruikt openbare nieuwsbronnen en afbeeldingen uit het publieke domein.

Redactie Keuze

Random Nieuws