Als u bezwaar wilt maken tegen een beslissing over ondersteuning op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO 2015), moet u een brief aan uw gemeente schrijven. U kunt bezwaar maken als u bijvoorbeeld denkt dat de gemeente uw zorgbehoeften niet goed heeft beoordeeld, of als u het niet eens bent met de door de gemeente voorgestelde ondersteuningsregeling op maat.

Bezwaar maken tegen een beslissing op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning

Dit moet u doen als u bezwaar wilt maken:

1. Bezwaar indienen bij de gemeente

Stuur een bezwaar in de vorm van een brief aan de gemeente die de beslissing heeft genomen en vermeld waarom u het niet eens bent. U moet dit binnen 6 weken na de beslissing doen. Het kost niets om bezwaar te maken.

2. Gemeente heroverweegt beslissing

De gemeente moet binnen 6 weken op uw bezwaar beslissen (deze termijn kan met nog eens 6 weken worden verlengd). De gemeente zal haar beslissing heroverwegen en moet uitleggen hoe ze tot haar definitieve beslissing komt.

3. Rechterlijke toetsing bij de rechtbank

Als u het niet eens bent met de beslissing van de gemeente op uw bezwaar, kunt u bij de rechtbank beroep instellen. U moet dit doen binnen 6 weken na ontvangst van de beslissing op uw bezwaar. Voor deze procedure moet u vaak gerechtskosten betalen.

4. In beroep gaan

Als u het niet eens bent met de uitspraak van de rechtbank, kunt u hoger beroep instellen bij de Centrale Raad van Beroep. Nogmaals, u moet dit binnen 6 weken doen en u moet altijd gerechtskosten betalen. Tegen de beslissing van het Central Appeals Court is geen hoger beroep mogelijk.

Artikelen

Topics

Familie, zorg en Gezondheid

[ wgr ] Werk, Geld en Recht

[ wgr ] is een uitgave van Independing Media.

[ wgr ] gebruikt openbare nieuwsbronnen en afbeeldingen uit het publieke domein.

Redactie Keuze

Random Nieuws