Veilig zeevervoer is belangrijk voor passagiers en bemanning, inwoners van kust- en havengebieden, het milieu en de economie. Het kabinet maakt daarom internationale afspraken over veiligheid op zee en zorgt ervoor dat goed maritiem onderwijs en training beschikbaar zijn.

Internationale maritieme veiligheidsovereenkomsten

Er zijn afspraken gemaakt over veiligheid op zee. De meeste van deze overeenkomsten zijn met andere landen gemaakt en hebben betrekking op gebieden als:

  • voorschriften voor de constructie en uitrusting van schepen;
  • aantal bemanningsleden;
  • opleiding, training en werkmethoden van bemanningsleden.

Een voorbeeld is het scheepvaartbewakings- en informatiesysteem SafeSeaNet. Dit systeem is ontwikkeld door het Europees Agentschap voor maritieme veiligheid om EU-lidstaten in staat te stellen gegevens uit te wisselen. Het zorgt voor een betere monitoring van schepen die in Europese wateren varen.

Goed onderwijs en training voor meer veiligheid

Goed maritiem onderwijs leidt tot meer maritieme veiligheid, omdat wanneer zeevarenden goed zijn opgeleid onnodige ongevallen worden vermeden. Er zijn studieprogrammas voor zeevarenden en studieprogrammas voor opleiders.

Kennis en vaardigheden kunnen op peil worden gehouden door regelmatig cursussen te volgen. Elke zeevarende moet daarom een logboek bijhouden met alle relevante informatie over werkervaring en voltooide onderwijsprogrammas en trainingen.

Artikelen

Topics

Verkeer en vervoer

[ wgr ] Werk, Geld en Recht

[ wgr ] is een uitgave van Independing Media.

[ wgr ] gebruikt openbare nieuwsbronnen en afbeeldingen uit het publieke domein.

Redactie Keuze

Random Nieuws