In veel ontwikkelingslanden is seksualiteit een taboe-onderwerp. Niet iedereen heeft toegang tot voorbehoedsmiddelen of hiv / aids-medicijnen. Bovendien bevallen veel vrouwen zonder deskundige medische hulp. Deze situatie voorkomt eerlijke en gelijke ontwikkeling. De Nederlandse overheid steunt verschillende projecten gericht op het bestrijden van moedersterfte, het behandelen van HIV / AIDS en het helpen van LHBTI-minderheden.

Hoe promoot Nederland SRGR?

  • Financiële steun verlenen aan belangrijke organisaties:
  • de Global Financeing Facility (GFF), die werkt om kinder- en moedersterfte te voorkomen.
  • het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA), dat voorbehoedsmiddelen beschikbaar stelt in ontwikkelingslanden. Het werkt ook om een einde te maken aan kindhuwelijken en genitale verminking van vrouwen (VGV).
  • UNAIDS, het fonds van de Verenigde Naties dat tot doel heeft HIV uit te roeien en universele toegang tot antiretrovirale middelen te waarborgen.

Betere bescherming van de rechten van minderheden

Nederland doneert ook geld aan projecten en programmas die de rechten van minderheden beschermen, zoals sekswerkers en LGBTI (lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse) personen, en werkt ook aan het voorkomen van seksueel geweld, kinderprostitutie en seksueel misbruik.

SRGR op de politieke agenda plaatsen

Nederland bevordert de dialoog tussen vrouwen en overheidsinstanties over gevoelige onderwerpen zoals seksuele voorlichting, seksuele rechten en abortus. Een van de manieren waarop dit gebeurt, is via internationale netwerken zoals SheDecides.

Artikelen

Topics

Internationale samenwerking

[ wgr ] Werk, Geld en Recht

[ wgr ] is een uitgave van Independing Media.

[ wgr ] gebruikt openbare nieuwsbronnen en afbeeldingen uit het publieke domein.

Redactie Keuze

Random Nieuws