Onderwijs is de sleutel tot het terugdringen van armoede in ontwikkelingslanden. Nederland investeert in basis- en beroepsonderwijs, verbetert de onderwijsomgeving en versterkt de landbouw.

Armoede bestrijden door onderwijs

Onderwijs bestrijdt armoede en is de beste garantie voor een baan. Het helpt ook om kinderarbeid te verminderen, omdat een kind niet kan werken terwijl het naar school gaat. Bovendien zijn meisjes die naar school gaan minder geneigd om te trouwen of slachtoffer te worden van huiselijk geweld. Onderwijs en werkgelegenheid stellen vrouwen en jongeren in staat hun eigen keuzes in het leven te maken.

Wat doet Nederland om onderwijs en werkgelegenheid in ontwikkelingslanden te stimuleren?

  • Bevordering van basis- en beroepsonderwijs
    Nederland steunt het Global Partnership for Education (GPE), dat tussen 2002 en 2015 72 miljoen kinderen basisonderwijs heeft gegeven. Nederland investeert ook in beroepsonderwijs. Het Orange Knowledge Program biedt bijvoorbeeld studiebeurzen en opleidingen op technisch en beroepsgebied in 53 ontwikkelingslanden.
  • Verbetering van het bedrijfsklimaat
    Nederland investeert in jonge mensen, vooral vrouwen, die een eigen bedrijf willen starten, en in bedrijven met groeipotentieel. Het maakt gebruik van informatietechnologiebronnen om deze ondernemingen te ondersteunen.
  • Landbouw versterken en moderniseren
    Landbouw biedt veel kansen voor werkgelegenheid en ontwikkeling, vooral in Afrika. Nederland ondersteunt organisaties die mannelijke en vrouwelijke boeren opleiden en adviseren en die meer en betere zaden leveren.

Artikelen

Topics

Internationale samenwerking

[ wgr ] Werk, Geld en Recht

[ wgr ] is een uitgave van Independing Media.

[ wgr ] gebruikt openbare nieuwsbronnen en afbeeldingen uit het publieke domein.

Redactie Keuze

Random Nieuws