Volgens de statistieken is 39% van alle vrouwen in Nederland ooit in hun leven het slachtoffer geweest van seksueel geweld. Machtsongelijkheid en stereotypen over mannen en vrouwen zijn vaak de schuldige. Daarom wil de Nederlandse overheid dat mannen en vrouwen op gelijke en gezonde basis staan.

Tieners veerkrachtiger maken

De overheid wil dat zowel jongens als meisjes weten hoe ze voor zichzelf moeten opkomen op het gebied van seksualiteit en relaties. Daarom heeft de overheid de campagne We CAN Young opgezet. Jonge mensen moeten hun eigen grenzen stellen en die van andere mensen respecteren.

Uitdagende genderstereotypen

Geweld kan het gevolg zijn van machtsongelijkheid en stereotiep denken over genderrollen. Deze houding kan soms ook worden versterkt door de media. Om het probleem aan te pakken, zijn leerpakketten gemaakt voor gebruik in seksuele voorlichting en mediageletterdheidsklassen op middelbare scholen.

Focus op seksuele diversiteit

Op 1 december 2012 werd het leren respecteren van seksualiteit en seksuele diversiteit geïntroduceerd als eindtermen in het schoolcurriculum in Nederland. Om leraren beter toe te rusten om over deze onderwerpen in de klas te praten, wil de overheid:

  • ontdek hoe de verschillende lerarenopleidingen omgaan met seksualiteit en seksuele diversiteit;
  • expertise vergroten onder gevestigde leraren en degenen die momenteel in opleiding zijn.

Artikelen

Topics

Recht, veiligheid en defensie

[ wgr ] Werk, Geld en Recht

[ wgr ] is een uitgave van Independing Media.

[ wgr ] gebruikt openbare nieuwsbronnen en afbeeldingen uit het publieke domein.

Redactie Keuze

Random Nieuws