Afhankelijk van uw situatie komt u mogelijk in aanmerking voor financiering voor een persoonlijk alarmsysteem. Een persoonlijk alarmsysteem brengt u in direct contact met iemand die u kan komen helpen of met een controlecentrum in geval van nood.

Persoonlijk alarmsysteem om medische redenen

Uw zorgverzekeraar kan om medische redenen betalen voor de kosten van een alarmsysteem. U moet een verklaring van uw arts hebben waarin staat dat u een persoonlijk alarmsysteem nodig hebt. De verzekeraar betaalt alleen het apparaat zelf. U moet de kosten voor het controlecentrum zelf betalen.

Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie en voor de voorwaarden van uw verzekeringspakket.

Persoonlijk alarmsysteem om sociale redenen

Soms kan uw gemeente ervoor zorgen dat u wordt verbonden met een persoonlijk alarmsysteem, maar alleen als u dit om sociale redenen nodig hebt. Als u zich bijvoorbeeld niet veilig voelt in uw huis en er is niemand in de buurt die u kan waarschuwen als er iets mis is. Praat met uw gemeente om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn. Niet alle gemeenten betalen echter voor persoonlijke alarmsystemen.

Geen financiering van persoonlijk alarmsysteem

Als uw zorgverzekeraar of gemeente geen financiering verstrekt voor persoonlijke alarmsystemen, kunt u er natuurlijk zelf een kopen, maar u moet de volledige kosten betalen.

Persoonlijk alarmsysteem aanvragen

Veel woon-, welzijns- en zorgorganisaties (inclusief thuiszorgorganisaties, zorginstellingen) bieden persoonlijke alarmdiensten. Zij kunnen u meer vertellen over de opties. Uw gemeente kan u ook informatie geven.

Hoe werkt een persoonlijk alarmsysteem?

Wanneer u een noodwaarschuwing verzendt, wordt u in direct contact gebracht met:

  • een familielid, buurman of mantelzorger, of
  • een controlecentrum dat een familielid, buur, mantelzorger of een professioneel noodhulpteam zal oproepen.

Zorgverzekeraars dekken medische waarschuwingssystemen. Gemeenten en zorgaanbieders regelen over het algemeen persoonlijke alarmen om sociale redenen.

Artikelen

Topics

Familie, zorg en Gezondheid

[ wgr ] Werk, Geld en Recht

[ wgr ] is een uitgave van Independing Media.

[ wgr ] gebruikt openbare nieuwsbronnen en afbeeldingen uit het publieke domein.

Redactie Keuze

Random Nieuws