De Nederlandse overheid wil profiteren van de kansen die biotechnologie biedt, terwijl ze de risicos nauwlettend in de gaten houdt. Een van de belangrijkste redenen waarom de overheid biotechnologie als een belangrijk hightech-gebied beschouwt, is de bijdrage die zij kan leveren aan het oplossen van problemen op het gebied van voedselveiligheid, natuurbehoud, biodiversiteit en het milieu.

Biotechnologie is ook van vitaal belang voor fok- en vermeerderingsactiviteiten, voor de landbouw en de voedingsmiddelenindustrie, die allemaal zeer waardevol zijn voor de Nederlandse economie.

Bovendien kan het gebruik van moderne biotechnologie - inclusief "nieuwe technieken" - in de fokkerij een belangrijke rol spelen in termen van wereldwijde voedselzekerheid, duurzame land- en tuinbouw en de ontwikkeling van een biobased economy.

Voortdurend onderzoek zal nodig zijn om optimaal gebruik te maken van alle applicaties die we ons nu kunnen voorstellen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaatbeleid vindt dit van het grootste belang en zorgt er daarom voor dat de nodige biotechnologische voorzieningen in Nederland beschikbaar zijn.

Artikelen

  • Biotechnologie
    • Biotechnologie

      De Nederlandse overheid wil profiteren van de kansen die biotechnologie biedt, terwijl ze de...

Topics

Economie

[ wgr ] Werk, Geld en Recht

[ wgr ] is een uitgave van Independing Media.

[ wgr ] gebruikt openbare nieuwsbronnen en afbeeldingen uit het publieke domein.

Redactie Keuze

Random Nieuws